Elkészítés: A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután sorba beletesszük a tojások sárgáját, és ismét habosra keverjük. A tojások fehérjét a szitált porcukor másik felével kemény habbá verjük, ezt belekeverjük a sárgájába, végül beledolgozzuk a reszelt citromhéjat, a darált diót és a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, megszórjuk a vágott dióval, a fahéjas cukorral, majd sűrűn beterítjük a félbevágott eprekkel úgy, hogy a vágott felük legyen felfelé.
Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 1 órát sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, végül porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre