Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes-savanyú kínai csirke II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70-80 dkg csirkemell
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1 evőkanál sherry ecet
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 4 evőkanál ketchup
  • 5 dkg sűrített paradicsom
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg konzerv ananász (1 doboz)
  • 1 dl ananászlé
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 1 kávéskanál chilipaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet megtisztítjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, majd szójaszósszal és Worcester szósszal meglocsolva hűtőbe tesszük 2-3 órára pácolódni. (Nekem 1 éjszakát szokott állni. Így a kényelmesebb: előző este bepácolni.)

    A hagymát félkarikára, a répát és a paprikát egyenlő vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért is apróra daraboljuk.

    A hagymaszeleteket a napraforgóolaj és szezámolaj keverékén megpirítjuk. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a répát, és megszórjuk a barna cukorral. Kicsit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat és a paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és apróra vágott friss gyömbérrel, chilipaprikával. Fontos, hogy az édes, a savanyú és a mérsékelten csípős ízhatás együttesen érvényesüljön!

    Hozzáöntjük a sherryt és a ketcupot, valamint a sűrített paradicsomot. Kevés vizet adunk hozzá, és összefőzzük az alapanyagokat. Amikor majdnem kész, beletesszük az apróra darabolt ananászt és az ananászlevet is. Jól összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel és besűrítjük vele a szószt.

    Párolt rizzsel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin