Elkészítés: A töltelékhez a megtisztított cukkinit lereszelem, majd megdinsztelem egy kis vízzel. (Ezzel szoktam kezdeni a sütést, mert ki kell hűlnie.) Ha kihűlt, a levét kinyomkodom. A cukkinit összekeverem a dióval, a cukorral elkevert fahéjjal és a citrom levével. (A fahéjat jobb elkeverni a cukorral, mert úgy biztosan egyenletesebben keveredik el.)
A lisztet a cukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a belemorzsolt élesztővel jól összekeverem. Beleteszem a zsírt, a tojást, és a tejföllel összegyúrom. Jól kidolgozom, kétfelé osztom.
Az egyik lapot kinyújtom, és a tepsi aljára fektetem. Megszórom a zsemlemorzsával, majd ráteszem a tölteléket, s erre fektetem a másik lapot. Villával megszurkálom, s megkenem egy kevés vízzel elkevert tejfellel. 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre