Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes cukkinis pite

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy kb. 30x40 cm tepsihez:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg élesztő
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • A töltelékhez:
  • 1 kg cukkini
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a megtisztított cukkinit lereszelem, majd megdinsztelem egy kis vízzel. (Ezzel szoktam kezdeni a sütést, mert ki kell hűlnie.) Ha kihűlt, a levét kinyomkodom. A cukkinit összekeverem a dióval, a cukorral elkevert fahéjjal és a citrom levével. (A fahéjat jobb elkeverni a cukorral, mert úgy biztosan egyenletesebben keveredik el.)

A lisztet a cukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a belemorzsolt élesztővel jól összekeverem. Beleteszem a zsírt, a tojást, és a tejföllel összegyúrom. Jól kidolgozom, kétfelé osztom.

Az egyik lapot kinyújtom, és a tepsi aljára fektetem. Megszórom a zsemlemorzsával, majd ráteszem a tölteléket, s erre fektetem a másik lapot. Villával megszurkálom, s megkenem egy kevés vízzel elkevert tejfellel. 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss