Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diákcsemege tallér

MME MME
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 12 dkg finomliszt,
  • 1 mokkáskanál sütőpor,
  • 4 dkg kristálycukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 6 dkg Rama sütőmargarin,
  • kb. 1 evőkanál tej
  • A nyújtáshoz:
  • egy kevés finomliszt
  • A töltelékhez:
  • 3 dkg Rama sütőmargarin,
  • 5 dkg kristálycukor,
  • 1 evőkanál méz,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 3 evőkanál főzőtejszín,
  • 25 dkg diákcsemege (dió, mogyoró, mazsola és más aszalt gyümölcsök keveréke)
  • A bevonáshoz:
  • 15 dkg tej- vagy étcsokoládé

Elkészítés

1.

A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A kétféle cukrot a puha sütőmargarinnal habosra keverjük, a tejet hozzáadjuk, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk. Letakarva fél órán át hűtőszekrényben pihentetjük.

2.

Ezután meglisztezett gyúrólapon kb. 2 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, majd egy 4-5 centiméter átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok; légkeveréses sütőben 165) kb. 5 perc alatt elősütjük.

3.

Közben a töltelékhez való sütőmargarint, cukrot, mézet és vaníliás cukrot lábasba rakjuk, kevergetve addig forrósítjuk, míg egy kicsit karamellizálódni kezd. Kis lángra állítjuk, a tejszínt hozzáadjuk, 1-2 percig főzzük. Akkor jó, ha sima massza lesz. Ezután a diákcsemegét belekeverjük, a tűzről lehúzzuk.

4.

Ebből a gazdag töltelékből az elősütött tésztakorongokra halmozunk kb. 1-1 kiskanálnyit. A sütőbe visszatoljuk, újabb kb. 6 percig sütjük-szárítjuk.

5.

Amikor kihűlt, a talpukat óvatosan az olvasztott csokoládéba mártjuk és sütőpapírra rakva dermedni hagyjuk. Ha a csokoládé megszilárdult az alján, éles késsel óvatosan elválasztjuk a papírtól. 

Megjegyzés

Mennyiség: kb. 30 darab
Elkészítési idő: 2 óra
Energiatartalom: 117 kcal/darab
Nehézségi fok: nem könnyű - MME

Ezek is érdekelhetnek