Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis töltött paprika

Hozzávalók

  • 50 dkg cukkini (sárga és zöld vegyesen)
  • 8 db mirelit vargánya
  • 1 fej hagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 1 db paradicsom
  • 12 db paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1,5 dl gersli
  • 1 tk méz (vagy édesítőszer)
  • 1 tk útifűmaghéj
  • bors
  • 3 ek olaj
  • 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 tk piros paprika

Elkészítés

    1. Felaprítjuk a zöldségeket, 8 db paprikát félreteszünk, a csumáját kiszedjük, ezeket fogjuk megtölteni. Előfőzzük a gersilt (árpagyöngyöt) 2- 2, 5 x-es mennyiségű vízzel . (Én csak megmosom,nem szoktam áztatni,mert szinte az utolsó percben jut eszembe, hogy azzal is helyettesíthetem a rizst:-).)
    2. Egy mély teflon edényben, evőkanálnyi olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és együtt dinszteljük, rátesszük a felaprított vargányát,majd a kis kockákra vágott cukkinit, zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy felaprított paradicsomot.
    3. Egy tálban összekeverjük a gerslit, a lecsós alapot,meghintjük petrezselyemzölddel, összekeverjük az útifűmaghéjjal. Ezzel a masszával megtöltjük a a paprikákat, mint a töltött paprikát.
    4. Abba az edénybe, amiben készült a lecsó beletesszük a maradék olajat és a paprikákat megpirítjuk, ettől nagyon kellemes ízt kap. Majd kiszedjük a tálba, a megmaradt olajra hintjük a lisztet és rántást készítünk, ráhintjük a piros paprikát, felengedjük 2 dl hideg vízzel csomómentesre kavarjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hámozott paradicsom konzervet és rázogatva megpároljuk a paprikát. Ízesítjük egy kis mézzel,vagy édesítőszerrel.

     

Megjegyzés

Az újragondolt töltött paprikát először egy vegetáriánus barátunknak készítettem,de mindannyian megkedveltük. Ha nincs vargánya akkor csiperke+ laskagombával ajánlom a készítését:-) Persze csak csiperkével is finom:-)

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin