Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis-burgonyás tócsni

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg cukkini
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek liszt
  • 17,5 dkg kefir
  • bors
  • 4 ek étolaj

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozzuk és lereszeljük. A cukkinit megmossuk, és héjastul lereszeljük. Összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kefirt. Megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük.
    2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A masszát egy evőkanál segítségével az olajba szaggatjuk, és a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt aranybarnára sütjük fedő alatt. Papírszalvétára szedjük, és forrón tálaljuk. 

    SPENÓTOS TÓCSNI>>> 

    SAJTOS-TEJFÖLÖS TÓCSNI>>> 

    ZÖLDSÉGES-SAJTOS TÓCSNI>>> 

Megjegyzés

Megkenhetjük fokhagymával vagy tejföllel, vagy akár mindkettővel. 4 nagy darab tócsnim lett, de süthetünk több kisebbet is.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin