Keress receptre vagy hozzávalóra

Cukkinis-burgonyás tócsni

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg cukkini
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek liszt
  • 17,5 dkg kefir
  • őrölt bors
  • 4 ek étolaj

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozzuk és lereszeljük. A cukkinit megmossuk, és héjastul lereszeljük. Összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kefirt. Megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük.
    2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A masszát egy evőkanál segítségével az olajba szaggatjuk, és a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt aranybarnára sütjük fedő alatt. Papírszalvétára szedjük, és forrón tálaljuk. 

Megjegyzés

Megkenhetjük fokhagymával vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt. 4 nagy darab tócsnim lett, de süthetünk több kisebbet.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Cukkinis-burgonyás tócsni recept?


Magazin