Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csukafalatok

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csukát enyhén ecetes, sós vízben megpárolom, hagyom kicsit kihűlni, majd ledarálom. A zsemléket közben beáztatom a tejbe, majd kinyomkodva a ledarált halhúshoz adom, beleütöm a tojásokat, sózom, borsozom, kézzel alaposan összedolgozom.

Az elkészített masszából fasírtszerű pogácsákat formázok. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatom, majd bő, forró olajban kisütöm.

Hasábburgonyával, párolt rizzsel tálaljuk, valamilyen, kedvünkre való mártással kicsit megbolondíthatjuk. Egy nyári könnyed főzelék feltétje is lehet.

Megjegyzés

Csuka helyett bármilyen más filézett halból is készíthetjük, lehet az akár fagyasztott tengeri halfilé is. Jó étvágyat, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek