Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis-mogyorós sajttorta sütés nélkül

default user icon

Hozzávalók

  • 7 dkg vaj
  • 15 dkg zabkeksz
  • 35 dkg krémsajt
  • 6 dkg porcukor
  • 1,5 dl habtejszín (30%-os)
  • 1 tk vanília-esszencia
  • 15 szem mogyorós csokoládébonbon
  • 7,5 dkg tejcsokoládé
  • 2,5 dkg mogyoró

Elkészítés

    1. A tortaalaphoz megolvasztjuk a vajat. A kekszet egy aprítógépben finomra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Belenyomkodjuk a tortaformába, majd hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
    2. A krémsajtot a porcukorral simára keverjük. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliával együtt, majd óvatosan összeforgatjuk a krémsajttal. 5 szem mogyorós csokoádébonbont apróra vágunk, és ezt is elkeverjük a krémben. Az így elkészült krémet kikanalazzuk a kekszes alapra, majd elsimítjuk a tetejét. Fóliával lefedve hűtjük minimum 6 órát, hogy alaposan kidermedjen.
    3. Amint megszilárdult, megolvasztjuk a gőz fölött a tejcsokoládét, majd bevonjuk vele a tortánk tetejét. Megpirítjuk a mogyorót, durvára vágjuk, majd a torta tetejére szórjuk, és a megmaradt mogyorós csokoládébonbonokkal díszítjük.

    4 HIBA, AMIT ELKÖVETHETSZ SÜTÉS NÉLKÜLI SAJTTORTÁNÁL>>> 

    7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI!>>> 

    16 TIPP A TÖKÉLETES SAJTTORTÁHOZ>>> 

Megjegyzés

A hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához vannak mérve. Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin