A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a lekapargatott és hosszában félbevágott sárgarépákat ferdén 1/2 cm vastagra szeleteljük. A megtisztított hagymát félbe-, majd csíkokra vágjuk. A megmosott, megtörölt csirkemellfiléket 3 cm-es kockákra daraboljuk és megsózzuk.
Nagy serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat. A húsdarabokat kevergetve világosbarnára pirítjuk, majd áttesszük egy kb. 24 x 14 cm-es tűzálló tálba vagy felfújtformába.
A serpenyőben visszamaradt szaftot 1 ek olajjal együtt felforrósítjuk. Rádobjuk a répát a hagymával együtt, és 3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük az alaplével, és összemelegítjük. Sóval, borssal, 1 csipet cukorral és az oregánóval fűszerezzük.
A tésztát a húshoz adjuk, és elvegyítjük. Leöntjük a paradicsomos szósszal, óvatosan összeforgatjuk, majd megszórjuk a sajttal. Végül az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 30 perc alatt.