A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és kisebb vékony szeletekre vágjuk. Sóval, borssal, szárnyas fűszerkeverékkel befűszerezzük.
A corn flakest egy műanyag tálba öntjük és összetörjük úgy, hogy még ép darabok is maradjanak benne. A lisztet egy lapos tányérba öntjük, a tojásokat mély tányérban felverjük. A húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a corn flakesbe forgatjuk. A corn flakes kérget nyomjuk kézzel is a húsra, hogy minél több ragadjon rá.
Serpenyőben az olajat középme legre (ha túl forró az olaj, akkor a hús nyers marad, a corn flakes pedig megég a tetején) hevítjük, majd a hús mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Ez a csirkés étel kisfiam egyik kedvence. Nála a corn flakes a reggelik elengedhetetlen kelléke, viszont húst keveset eszik. Éppen ezért volt nagy öröm számomra, mikor egy közeli étterem étlapján láttam ezt a párosítást, és miután megrendeltem neki, az utolsó morzsáig minden elfogyott. Azóta gyakran készítem el itthon én is. :) A recept oldala: http://sylvia-gasztro-angyal.blogspot.hu/2014/04/cornflakes-csirke. - szilviamalmos
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!