Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájpástétom ananászcsónakban

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Csirkemájunkat apróra felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk, és kedves kis lábaskánkban mintegy 2 dkg vajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a májat, hintünk rá egy kis majoránnát, és élénk tűzön pár perc alatt megpirítjuk. Meghintjük liszttel, lepirítjuk, majd felöntjük a forró tejjel, és szűnni nem hagyó kevergetés közben addig főzzük, míg a massza el nem válik az edény falától. Ha ezzel megvagyunk, hideg vízfürdőben kihűtjük.

Az ananászt negyedekre vágjuk, torzsáját kiemeljük, majd kivágjuk belőle a gyümölcshúst.

A májas masszát áttörjük, hogy teljesen homogén, bársonyos legyen, majd a többi vajjal habosra keverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd nyomózsákba töltjük. Szépen kicifrázzuk vele az ananászgerezdeket, majd visszaültetjük a héjbölcsőbe, és jól behűtjük.

Tálaláskor a félbevágott eperszemekkel és citromfűlevélkékkel díszítjük.
Félszáraz pezsgő illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek