Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemáj rizottó

Hozzávalók

  • 35 dkg rizottó rizs
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 tk kacsazsír
  • 1,5 l zöldség- vagy csirke alaplé
  • 1 nagyobb salotthagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg lm vaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés

    1.

    A csirkemájat megmosom, kb. 1 cm vastag csíkokra vágom, majd az aprított hagymával együtt a kacsazsíron felpirítom.

    2.

    Mikor a máj már kellően megpirult, alaposan megborsozom, felöntöm a fehérbor felével és közepes lángon, néha megkeverve (vigyázva, hogy a máj ne törjön össze) addig párolom, míg a folyadékot teljesen felveszi.

    3.

    Közben a rizst egy lábasban egy mokkáskanálnyi vajon addig pirítom, míg átlátszó nem lesz (kb. 3-4 perc), majd hozzáadom a maradék fehérbort megvárom, hogy elpárologjon, majd felöntöm egy merőkanál alaplével és hozzádobom a vajat.

    4.

    Amikor a rizs már majdnem megfőtt, de még van egy merőkanál alaplevem, hozzáadom a rizshez a csirkemájat, a zúzott fokhagymát, az utolsó kanál levet, megsózom és készre főzöm. Ha szeretnénk rá parmezánt tenni, azt is ennél a fázisnál tegyük meg. Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálalom.

     

Megjegyzés

Szerintem a rizottó egyik kulcspontja, hogy az alaplevet a tűzhely egy másik lángján folyamatosan melegen tartom, de úgy, hogy ne forrjon.

GastroHobbi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin