Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkeaprólék-leves vajgaluskával

Hozzávalók

  • 2 csomag csirkeaprólék
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 db kisebb karalábé
  • 1 marék zöldborsó
  • pár szem bors
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • pár szem barna csiperkegomba
  • 1 db tyúkhúsleves-kocka
  • A vajgaluskához:
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt

Elkészítés

    1. A csirkeaprólékot megmossuk, a felesleges részeket eltávolítjuk, majd kisebb falatokra daraboljuk. Egy nagyobb fazékba vizet teszünk, és beletesszük a húsdarabokat. Amikor felforr, leszedjük a tetejéről a habot. 
    2. A zöldségeket tetszés szerinti nagyságúra vágjuk, a borsó kivételével a leveshez adjuk őket, majd a felénél a borsót is hozzáadjuk. A petrezselymet szárával tesszük a levesbe, és a végén kiszedjük.
    3. A levest ízlés szerint még megsózzuk, és hozzáadjuk a leveskockát. A kész levesből a fokhagymát és hagymát eltávolítjuk.
    4. A galsukához a tojást, a vajat és lisztet összekeverjük, egy csipet sót adunk hozzá, majd negyed óráig pihenni hagyjuk. Ezután a forró levesbe mártott kiskanállal vagy galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk, és 5 percig főzzük benne. A kész levest frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk. 

Megjegyzés

A galuskát külön is főzhetjük ki húsleves alapban, majd tálaljuk a leveshez.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin