Csalamádé télire

default user icon
4 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg uborka
  • 1 kg édeskáposzta
  • 1 kg paprika
  • 1 kg zöldparadicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 10 dkg só
  • 30 dkg cukor
  • 3 dl 20%-os ecet
  • 1 mokkáskanál borkén
  • 1 mokkáskanál szalicil
  • ízlés szerint egész bors, babérlevél, kömény

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat legyaluljuk, összekeverjük a fűszerekkel, 1 napig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük, majd üvegekbe bezárjuk.

Megjegyzés

Nagyon finom, elronthatatlan, olcsó savanyúság, mely télre színben és ízben is friss.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

laura 3 évvel ezelőtt
Elősször mikor megcsináltam nagyon finom lett, egész télen ezt ette az egész család. Tavaly felforrt. Remélem az idén sikerül, kevesebb cukrot tettem bele. Ja, és én mindig kis cseréphordóban teszem el, nem üvegekbe.
levi 4 évvel ezelőtt
sajnos, ezt a receptet probaltam ki, es tavaly, illetve tavalyelott is \"felforrt\"a csalamade :(
Attila 4 évvel ezelőtt
szia! csalamádet szeretnék csinálni, mert itt németorszagban nincs olyan finom csemege. csak az a kérdés, hogy a borkén meg a szalicil hol kapható? vagy mit tudnám használni?
margit 5 évvel ezelőtt
elkészült a csalamádém,nagyon remélem, hogy nem fut ki 2hét múlva. gyönyörűen néz ki az üvegekben. köszönöm a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin