Elkészítés: A sütő méretének megfelelő nagy tepsit sütőpapírral kibélelek.
Egy nagy tálban összekeverem a joghurtot a tojással, a tejföllel, a tejjel, a búzadarával, 20 dkg cukorral, az összes reszelt citromhéjjal, 3 citrom levével, az olvasztott margarinnal és a sütőporral. Végül az áfonyát is belekeverem.
A tepsibe öntöm, a tetejét elsimítom, majd előmelegített sütőben 180 C fokon 45 percet sütöm.
Közben a maradék 25 dkg cukrot 2-3 dl vízzel és 2 citrom levével felforralom, 5 percig főzöm, majd lehúzom a tűzről, és hagyom kihűlni.
Amikor a süti elkészül, akkor ezt a szirupot még a tepsiben ráöntöm a tetejére. Rögtön meghintem a kókuszreszelékkel. Hagyom kihűlni, majd felkockázom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre