Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A mexikóiak kenyere, a tortilla egy hagyományosan kukoricalisztből és vízből készült vékony lepény. Eredetileg a tésztát kerekre nyújtva, forró kövön sütötték meg. Ma már tízesével-húszasával készen vásárolható, és búzalisztet is felhasználnak hozzá. Lehet hússal, zöldségekkel tölteni, és tejföllel, sajttal, salátával tálalni. Lássuk a kedvelt receptváltozatokat!
A csirkében az a nagyszerű, hogy minden porcikáját fel tudjuk használni, ráadásul gyorsan és egyszerűen tudunk vele dolgozni. Ránthatjuk, tölthetjük, süthetjük, főzhetjük, göngyölhetjük, a végeredmény mindig finom lesz. Éppen ezért összegyűjtöttük azt a 11 kedvenc csirkés receptünket, melyeknek bárki hasznát veszi, főleg az, aki a hétvégén nagy lakomára készül.
Videó
Ha nincs kedved a tésztagyúrással bíbelődni, és épp nincs a hűtőben egy csomag leveles tészta, de a szekrényben egy zacskó tortilla lap várja sorsa jobbra fordulását - nos, akkor van egy tuti, ízig-vérig őszi villámreceptünk számodra!
Amikor este, a munkából hazaesve mindenki éhen akar halni, de a szendvicset valahogy senki nem kívánja, akkor jól jöhet ez a tortillaszendvics recept - ami ráadásul a kiváló alternatíva lehet a pizzára is, ha valaki diétázik vagy csak nincs ideje megsütni, még egy fagyasztottat sem!
Pakold meg a kenyérhelyettesítő mexikói kukoricalepényt tetszésed szerint húsdarabkákkal, zöldségekkel, különféle ízesítőkkel, salátával és sajttal, majd hajtsd félbe vagy tekerd fel – és kész is van a taco!
Nem kell Mexikóig menni egy igazán jó chimichangáért! A tortilla lapot megtöltjük minden földi jóval, feltekerjük, majd megsütjük. Mutatunk egy egyszerűen elkészíthető csirkés-sajtos változatot.
A tortilla népszerűsége nem véletlen: többféle ízben és formában kapható, sokáig eláll, zsírszegény és változatosan felhasználható, nem mellesleg a mélyhűtést is jól tűri. A számlájára írandó még, hogy gyorsan és egyszerűen lehet szuperízletes fogásokat készíteni belőle. Íme a legjobb receptek tortillával, amelyekből sosem elég!
Néhányunknak erős bűntudatunk van, ha megeszünk egy zacskó chipset, egy nagyobb szelet süteményt, vagy, ha esetleg, gyorsétteremben ebédelünk - de nem biztos, hogy csak a zsíros hamburger vagy krumpliszirom az, ami egészségtelen. Számos olyan kevésbé egészséges étel létezik, amelyek a hangzatos szlogenek mögé bújtatva, nagy épp olyan károsak lehetnek, mintha egy klasszikusan lelkiismeretfurdalást okozó ételt választanánk délutáni nasinak. Főleg nagy mennyiségben!
Az aztékok óta ismert, kukoricaliszt, víz és só felhasználásával készült lapos palacsinta a mexikói konyha specialitása, amelyet változatosan megtöltve, félbehajtva vagy feltekerve, rendszerint csípős szószokkal (salsákkal) fogyasztanak.
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Az avokádókrém avagy guacamole nemcsak finom, de egészséges is - igazi szupergyümölcs (illetve zöldség). Ha vendégeknek készítjük, ne hagyjunk neki sok időt, az avokádó a levegőn gyorsan barnul!
Ezzel az egyszerű ötlettel bármelyik esti főzést leegyszerűsítheted. Íme egy gyors és nagyon laktató mexikói vacsora.
Ízig-vérig nassolnivaló a tortilla csipsz, de valahogy a lakosság zöme inkább a mozikban ropogtatja, a mellettük ülő nagy örömére. Legtöbbször sajt vagy salsa szósszal bolondítják, esetleg némi jalapenóval. Ezen fellelkesedve kezdtük el átfürkészni a botlok polcait, hogy megtaláljuk a legjobb sós tortilla csipszet.
Igazi palacsintabolond nemzet vagyunk. Nálunk lehet előétel, főétel és desszert is. Előfordul, a neves éttermektől - a csárdákon át - a strandok büféjéig. A palacsinta a világ minden kontinensén elterjedt étel, számos variációját ismerik, és mindenhol egy picit másképp készítik. Lehet sós, édes, savanyú, vékony, vastag - egy biztos: mindenhol imádják. Következzenek a nemzetek palacsintái!
Sok olyan termék kapható a boltokban ami változatossá teszi étkezésünket, egyszerűbbé a sütést, főzést. Hogy melyeket érdemes kipróbálni? Összegyűjtöttük!
Az ellágyult mák- és diótöltelékhez, gesztenyepüréhez keverj finomra tört vagy darált édes kekszet ? felszívja a nedvességet. Ha nincs otthon keksz, adj zsemlemorzsához kevés rumot, és azzal dolgozd össze a pürét vagy a tölteléket.