Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Vasárnap éjszaka rendezik meg az idei, immár 96. Oscar-gálát. A győztesek listáját – minthogy az átadó éjfélkor kezdődik – a legtöbben csak hétfőn ismerjük meg, ám hogy mi lesz a menü az after partyn, azt már most eláruljuk.
Magyar idő szerint hétfőn hajnalban kiosztották az idei év Oscar-díjait. Az esemény természetesen nemcsak a filmekről szólt, hanem a sztárokról, az általuk viselt ruha- és ékszerkölteményekről – no és persze az ételekről.
Videó
Brendan Fraser a The Whale (A bálna) című filmben egy 272 kilogramm testtömegű, erősen depressziós angol tanárt alakít, aki családja elvesztése után stresszevésbe kezd. Ahhoz, hogy a színész elérje azt a testalkatot, amit a szerep megkívánt, brutális megpróbáltatásoknak tette ki magát. Kiválóan alakított a színész, ugyanis ezzel megkapta első Oscar-díj jelölését is.
A március 27-én vasárnap megrendezett filmes díjátadó gálát követő fogadáson a Michelin-csillagos hollywoodi sztárséf, Wolfgang Puck budapesti Spago éttermének vezető séfje, Szántó István alkotott magyar ételeket a vendégek számára. A séf saját pultjánál fogadta az érkező világsztárokat és maga prezentálta nekik a tökéletesen elkészített ikonikus magyar fogásokat. Az első adag vadast nem más, mint Samuel L. Jackson kapta.
Az idei Oscar-díjátadót követő ünnepségen Szántó István, Wolfgang Puck budapesti Spago éttermének vezető séfje is prezentálhat néhány ikonikus magyar fogást a hollywoodi hírességeknek. A csirkepaprikás, a vadas, a somlói galuska és az Eszterházy-torta is a kínálat része lesz március 27-én, vasárnap Los Angelesben, a díjátadó utáni partin.
Az Oscar-gála hatalmas hollywoodi társasági esemény, itt ad egymásnak randevút a filmszakma színe-java, így, ahogy az a randiknál általában, a ruha, a frizura - és persze a vacsora sem mindegy, hogy milyen. Belestünk hát a kulisszák mögé, hogy megnézzük, milyen fogásokat tálal fel idén Wolfgang Puck, a gála Oscar-díjjal is kitüntetett, állandó séfje.
Idén 91. alkalommal rendezték meg az Oscar-gálát. A filmes szakma legnagyobb díjátadójára az ételeket ezúttal is Wolfgang Puck sztárséf készítette. A menüsorban mindenki megtalálhatta a kedvére valót.
Vajon miért várják annyira a sztárok az Oscar-díjátadót? A magyarázat, bár meglepő, mégis igen egyszerű. Az egész éves fogyókúrával járó koplalás, éhezés után végre elengedhetik magukat és következmények nélkül végigehetik Wolfgang Puck, az esemény séfjének teljes menüjét!