Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oscar-alakú füstölt lazac, csirkehúsos pite, Brad Pitt pezsgője – ez volt a menü az Oscar-gálán

default user icon
MME
Magyar idő szerint hétfőn hajnalban kiosztották az idei év Oscar-díjait. Az esemény természetesen nemcsak a filmekről szólt, hanem a sztárokról, az általuk viselt ruha- és ékszerkölteményekről – no és persze az ételekről.

Hollywood mindig hírnevéhez méltón ünnepel, nem volt ez másképp idén sem. A díjak kiosztása után a sztárok késő esti vacsorán engedhették ki a gőzt. Az ételekről most is az osztrák–amerikai veterán sztárséf, Wolfgang Puck gondoskodott, aki minden évben igyekszik kielégíteni a sztárok igényeit az előételektől kezdve egészen a desszertekig, úgy, hogy minden menüelembe egy cseppnyi csillogást visz.

Íme, egy kis ízelítő ebből a fantasztikus világból:


Puck, akinek a világ minden táján vannak éttermei, mintegy 115 szakácsot mozgatott az eseményen. A főmenü elkészítésével  Elliot Grover brit szakácsot bízta meg. A csapat az 1500 vendég vacsorájához több mint 30 kiló wagyu mahahúst, 2000 tojást, egy mázsa burgonyát, 230 kiló csirkehúst és 180 kg füstölt lazacot használt fel. 

Az est menüjében szerepelt többek között Wellington-bélszín, ropogós fish and chips, csirkehúsos pite szarvasgomba-reszelékkel, ötféle tészta, fűszeres tonhal, miso-szezám tölcsérben no és az egyik leglátványosabb elem, az Oscar-szobrocska formájú füstölt lazac maceszra tálalva.

Itt megnézheted a fantasztikusan szép – és minden bizonnyal nagyon finom – ételeket:

 

A sztárok mindezt rosé pezsgővel, a Fleur de Miravallal öblítették le. (A Château Miraval egyik társtulajdonosa Brad Pitt.) A közel 400 dollárba (kb. 147 ezer forintba) kerülő pezsgő már másodszor szerepel az Oscar-gálán, miután 2022-ben, hét év után a Piper-Heidsieck helyett az ünnepség hivatalos pezsgője lett. A felszolgált tételből mindössze évi 1000 palackot készítenek, a borászok elmondása szerint krémes, selymes textúrájú ital, ami ízjegyeiben citromfüvet, mogyorót és csonthéjas gyümölcsöket idéz. 

Nyitókép: wpcatering/Instagram

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss