Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az élelmiszerek csomagolása azt is meghatározza, milyen hosszan marad meg a vitamin- és tápanyagtartalmuk, valamint az ízük. Ha a következő praktikákat betartod, a lehető legtovább maradnak frissek!
Attól, hogy egy húskészítmény a csemegepultban található és szeletelt, vagy szeletelhető, még nem biztos, hogy felvágott. De nemcsak a megnevezések, hanem az összetevők terén is rengeteg tévhit él.
A tésztaételek és sok más finomság kapcsán is előkerülnek a különféle sajtok. Ismerj meg most néhányat egy kicsit közelebbről!
BFF 55, BL 80, TBL 200: a lisztes zacskók oldalán olvasható rövidítések bonyolult szakzsargonnak tűnnek… Segítségünkkel mostantól te is fogod tudni értelmezheti ezeket a kódokat!
Török Zsuzsa
Tágabb értelemben fűszernek nevezünk minden olyan ásványokból, állatokból, gombákból és növényekből nyert anyagot, amelyet illata, íze, zamata, színe vagy tartósító tulajdonsága miatt ételeink elkészítéséhez felhasználunk. Ilyen például a konyhasó, a tintahaltinta és a szarvasgomba, de az ecet és a mustár is.
MDOSZ/MME
Ha a friss nyári gyümölcsöket és zöldségeket télen is szeretnéd élvezni, tartósíts! Megmutatjuk, milyen módszerekkel érdemes - a befőzés után most a szárításhoz adunk tippeket.
Itt a befőzési és lekvárkészítési szezon! Ha a friss nyári gyümölcsöket télen is szeretnéd élvezni, tartósíts! Megmutatjuk, milyen módszerekkel érdemes.
Szuper recepteket mutatunk, ha fesztiválra vagy kempingezni készülsz! Ilyenkor ugyanis igencsak jól jönnek a macerát nem igénylő, gyors, mégis egészséges falatok - a pirított fűszeres csicseriborsótól a felturbózott vegyes magokig. Íme!
Nem kell minden problémával rögtön a gyógyszertárba rohangálni, elég, ha elolvasod gyógynövény-kisokosunkat, amiből kiderül, melyik növényt mire és hogyan tudod felhasználni.
A cellulitis sokunk életét megkeseríti, főleg most, tavasz tájékán, amikor szembesülünk azzal, hogy lassan itt a strandszezon... Szerencsére helyes táplálkozással, rendszeres mozgással és néhány apró trükkel javíthatunk a bőrünk állapotán!
R. E.
Biztosan sokan elgondolkodtunk már az ételkészítési módok elnevezésein: mitől bakonyi, kijevi vagy éppen pekingi az adott étel, hogyan főz a jóasszony, a kertészné vagy az udvarmester. Összeállításunkban az elnevezések mögötti tartalmakat mutatjuk meg.