Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lándzsás útifű és vérrehulló fecskefű: íme a leghasznosabb gyógynövények

Nem kell minden problémával rögtön a gyógyszertárba rohangálni, elég, ha elolvasod gyógynövény-kisokosunkat, amiből kiderül, melyik növényt mire és hogyan tudod felhasználni.
Lándzsás útifű

Gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatása miatt igen közkedvelt. Levelei összezúzva hatékonyan nyugtatják a rovarcsípések által okozott duzzanatokat. Kisgyermekes családoknál nélkülözhetetlen a lándzsás útifűből készült szirup, hiszen remek köhögéscsillapító, és gyógyír a felsőlégúti betegségekre.

Citromfű

Nyugtató hatása miatt igen közkedvelt. Hatékony görcsoldó, mely segíti az emésztést is. Álmatlanság ellen igazi varázsszer.  Javaslat:  2 dl vízzel forrázz le 2 evőkanál citromfüvet, majd lefedve hagyd állni negyed órát.

Vérrehulló fecskefű

Gyulladáscsökkentő hatása mellett a leginkább kedvelt tulajdonsága, hogy hatékony fegyver szemölcsök ellen. Törd le a növény szárát és a belőle kifolyó nedvet csepegtesd a szemölcsre. A legtöbb gyógyszertárban kapható szemölcs elleni kence alapanyaga is ez.

Kamilla

Talán az egyik legismertebb gyógynövény, melynek görcsoldó, gombaölő és antibakteriális hatása is van. Csökkenti a gyulladásokat, serkenti az emésztést.  Torokfájás vagy szájban lévő afták ellen naponta kétszer gargalizálj friss, lehűtőtt főzettel. Légúti fertőzések esetén naponta többször inhalálj, ezzel tisztíthatod a légutakat. Vigyázz, nehogy a forró gőz égési sérüléseket okozzon!

Orbáncfű

Kiváló az enyhe depresszió kezelésére, valamint a női eredetű (menstruáció megelőző időszak vagy klimax) hangulatváltozások enyhítésére. Hámosító hatása elősegíti a sebgyógyulást.

Csalán

Erős vizelethajtó, vértisztító és vérképző hatással rendelkezik. Rendszeres használata esetén azonban a szerveztből távozott vitaminokat (elsősorban  kálium) pótolni kell!

Cickafark

Erős vértisztító hatása miatt segíti a máj és a vese működését, gyulladáscsökkentő. Aranyeres panaszokra hatékony segítség. Fokozza a vérképződést.  Nem csak fogyasztásra, de ülőfürdő készítésére is tökéletesen alkalmas. Vigyázat: Nőgyógyászati gyulladások, daganatok esetében nem javasolt a használata!

HÁRSFA, KAMILLA, BORSMENTA - MELYIK HOGY HASZNÁLJUK, HA MEGFÁZTUNK? >>> 
FÁJ A FEJED? NEHEZEN ALSZOL? EZ A 3 SZUPER GYÓGYTEA SEGÍT! >>> 
GYŐZD LE A VÍRUSOKAT! 7 GYÓGYNÖVÉNY INFLUENZA ÉS MEGFÁZÁS ELLEN >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss