Elkészítés: A fokhagymát lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, a korandert összezúzzuk. A páchoz való fűszereket összekeverjük az étolajjal, és a sütőedénybe helyezett, bőrén beirdalt húst alaposan bedörzsöljük vele, majd kicsit állni hagyjuk, majd 2 dl vizet öntünk alá.
Eközben a sütőt előmelegítjük, majd a fóliával lefedett edényt betesszük kb. 1,5 órára. Ha eltelt ennyi idő, megnézzük, mi újság a fólia alatt. Ha könnyen beleszalad a hústű, vegyük le a borítást, ha még ruganyos, hagyjuk rajta. Ha a bontás mellett döntöttünk, csorgassuk rá a mézet, és kicsit még süssük, ettől szép barnás-pirosra sül. Akkor az igazi, ha omlós és ínycsiklandóan illatos, piros.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre