Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bogyóslekvár mandulával

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg málna
  • 25 dkg szeder
  • 25 dkg áfonya
  • 50 dkg befőzőcukor (2:1)
  • 1 csomag citromsav
  • 0,6 dl mandulalikőr

Elkészítés

    1. A gyümölcsöket óvatosan megmossuk, lecsepegtetjük. A befőzőcukorral és a citromsavval egy lábasba tesszük, majd alaposan átkeverjük, és közepes hőfokon összeforraljuk, majd hagjuk, hogy kihűljön.
    2. Ha kihűlt, belecsorgatjuk a likőrt, majd tiszta üvegekbe töltjük. Gondosan lezárjuk, majd fejjel lefelé fordítjuk. Így hagyjuk kihűlni, majdszáraz, hűvös helyen tároljuk.

      13 MENNYEI LEKVÁR, AMIVEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD >>> 


Megjegyzés

2 db 3 dl-es üveg készül belőle.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin