Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomfagylalt

MME MME
120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejszínt a megtisztított bazsalikommal együtt a mixerbe tesszük. Addig pürésítjük, amíg teljesen egynemű lesz. Egy szűrőn átpréseljük, felfőzzük, majd rögtön levesszük a tűzről.

A tojássárgákat és a cukrot egy fémedényben közepes láng felett felverjük. Hozzádjuk a bazsalikomszószt, s állandó keverés mellett felforrósítjuk, de nem főzzük, és addig hagyjuk a tűz felett, amíg kemény masszát kapunk.

Ezután kihűtjük, majd 2 órával később a masszát habverővel felverjük, hogy a keletkezett jégkristályok feloldódjanak.

Megint 2 órára a fagyasztóba tesszük,tálalás előtt a műveletet megimételjük.

Megjegyzés

Akinek nincsen fagylaltgépe, az sem baj, mert egy magasabb falú fém!!! edényben pár óra alatt tökéletesen kihűl a fagyasztóban. - MME

Ezek is érdekelhetnek