Elkészítés: A tejszínt a megtisztított bazsalikommal együtt a mixerbe tesszük. Addig pürésítjük, amíg teljesen egynemű lesz. Egy szűrőn átpréseljük, felfőzzük, majd rögtön levesszük a tűzről.
A tojássárgákat és a cukrot egy fémedényben közepes láng felett felverjük. Hozzádjuk a bazsalikomszószt, s állandó keverés mellett felforrósítjuk, de nem főzzük, és addig hagyjuk a tűz felett, amíg kemény masszát kapunk.
Ezután kihűtjük, majd 2 órával később a masszát habverővel felverjük, hogy a keletkezett jégkristályok feloldódjanak.
Megint 2 órára a fagyasztóba tesszük,tálalás előtt a műveletet megimételjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre