Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bajor rostélyos

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg marhahús (csont nélkül)
  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír vagy ennek megfelelő étolaj
  • 2 pohár tejföl
  • ételízesítő
  • fűszerpaprika

Elkészítés

    Elkészítés:A húst szeleteljük, egyik oldalán ételízesítővel a másikon sóval szórjuk be és klopfoljuk.

    A burgonyát meghámozva karikákra szeleteljük, a hagymát apró kockákra vágjuk. A zsíradékban a hagymát megfonnyasztjuk, megszórjuk paprikával, és rárakjuk a hússzeleteket, majd mindkét oldalát fehéredésig elősütjük. Ha az edény alján mind egyszerre nem fér el, akkor a kész szeleteket kiszedjük, egymásra halmozzuk, amíg az összes szelet kész nem lesz.

    Amikor minden hússzeletet elősütöttünk a húst szétterítjük az edény alján, vízzel felöntjük, hogy azokat ellepje, és puhára főzzük.

    Amikor a hús puha, ráöntjük a tejföl t, ráterítjük a felszeletelt burgonyát (ezt külön sózzuk). Annyi vízzel bővítjük a levét, hogy a burgonya fővése után csak szaftos maradjon.

    Készre főzzük, és melegen, tejföl lel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek