Aszalt szilvával töltött pulykamell

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 2 db zsemle langyos fele tej-fele vízben áztatva
  • 12 dkg magozott aszalt szilva
  • 5 dkg darált dióbél
  • 2 db tojás
  • törött fehér bors
  • szerecsendió
  • 3 cl brandy

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A pulykamellfilét 4 szeletre vágjuk, és kiklopfoljuk.
    2.) A zsemléket beáztatjuk ételízesítővel ízesített, langyos fele tej-fele víz keverékbe.
    3.) Könnyedén kifacsarjuk a zsemléket, és hozzáadjuk a 2 tojást, az őrölt diót és a kockára vágott aszalt szilvát.
    4.) A tölteléket sóval, borssal, szerecsendióval és a brandyvel ízesítjük, majd egyenletesen elosztjuk a 4 szelet filén.
    5.) A szeleteket ezután szivar alakban feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és tepsibe rakjuk.
    6.) Húsleveskockából készült húslevest rakunk alá, és tálalás előtt 30 perccel közepes lángon a sütőben megpároljuk.
    7.) Konyak vagy áfonyamártással, rizzsel vagy burgonyafánkkal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin