Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával göngyölt pulykamell

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt szilvát, ha túl kemény, kevés vízben puhára főzzük. A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket besózva, egyenként megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonka és sajt kerül, 4-5 szem lecsöpögtetett aszalt szilva, majd feltekerjük, a fóliából szaloncukor formát képezünk.

Sózott, forrásban lévő vízben a tekercseket 10 percig főzzük, leszűrve hagyjuk kihűlni őket. A fóliából kiszedjük, és panírozzuk. Bő, forró olajban lassan sütjük, hogy átsüljön.

Megjegyzés

A legjobb, hogy a tekercseket a főzés után lefagyaszthatjuk. A mélyhűtőből bármikor elővehetjük, csak panírozzuk és sütjük, máris kész. Ezért szeretem.
- csokrisz13

Ezek is érdekelhetnek