Elkészítés: Keressük meg az aszalt sárgabarack oldalán lévő kis nyílást, majd óvatosan nyissuk szét. Ezután tegyük egy tálba, majd öntsük fel a rummal, és hagyjuk legalább 4 órán át ázni, hogy átjárja a rum íze.
Mielőtt hozzálátnánk a barackok megtöltéséhez, tegyük egy szűrőbe, és csepegtessük alaposan le.
A marcipánból vágjunk borsónyi darabokat, majd a barackon lévő nyíláson keresztül töltsük a barackba (annyi massza kerüljön bele, hogy megtöltse a mag helyét).
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd mártsuk bele a megtöltött barackokat. Ezután tegyük félre, míg a csokoládé teljesen megkeményedik a barackon. (Én fogpiszkálót szúrtam a megtöltött barackszemekbe, majd úgy mártottam bele a csokoládéba. Ezután rászúrtam egy hungarocellre, és így hagytam megdermedni a csokoládét.)
Az elkészült töltött sárgabarackot légmentesen záródó dobozban, hűvös helyen 2 hétig tárolhatjuk. Díszcsomagolásban el is ajándékozhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre