Keress receptre vagy hozzávalóra

Aranygaluska VII.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 4-5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • csipet só
  • ízlés szerint cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A tetejére:
  • 25 dkg darált dió
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,5 l tej

Elkészítés

    Elkészítés: 1-1,5 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt. Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak. Cipóvá formázom, és lisztezett tálban duplájára kelesztem.

    Közben a diót összekeverem a cukorral. Egy tepsit kikenek margarinnal.

    Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, és kisméretű
    pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval, és
    meglocsolóm az olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta, megint cukros dió és olvasztott margarin jön, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarinnal meglocsolom.

    A tepsit hideg sütőbe tolom, és közepes hőfokon 35-40 percig sütöm.

    Míg sül, addig elkészítem a vaníliás pudingot ízlés szerinti cukorral, öntet sűrűségűre.

    A kisült aranygaluskát a vaníliás öntettel tálalom.

Megjegyzés

Anyukámmal készítettük mindig együtt...

kuksi09
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin