Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-morzsás desszert

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg alma
  • 14,5 dkg kristálycukor
  • 3 dkg hántolt mogyoró
  • 10 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 6 dkg zabpehely
  • A tálaláshoz:
  • tejszínhab
  • vaníliafagylalt

Elkészítés

    1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát felszeleteljük. Elrendezzük a szeleteket egy tűzálló tálban. Ezután megszórjuk 2 dkg cukorral.
    2. A mogyorót durvára vágjuk. Robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk a lisztet, a maradék cukrot, és a vajat. Hozzáadjuk a mogyorót és a zabpelyhet, majd az egészet morzsás állagúra dolgozzuk.
    3. Elosztjuk a keveréket a gyümölcsrétegen. 200 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Friss tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal kínálhatjuk. 

    SÁRGABARACKOS-ZABOS MORZSASÜTI>>> 

    CITROMOS MORZSAKOCKA (BÖGRÉS RECEPT)>>> 

    MORZSÁS SZILVÁS SÜTEMÉNY (CRUMBLE)>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin