hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés-almás morzsasüti

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához összeforgatjuk az átszitált lisztet és porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport. Morzsásra dolgozzuk a megolvasztott vajjal.
  2. A töltelékhez az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és összeforgatjuk a megolvasztott vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a pudingport és a kávéport. A tojások sárgáját beledolgozzuk az almás masszába. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd ezt is töltelékhez forgatjuk.
  3. A tészta kétharmadát egy kivajazott piteformába morzsoljuk, kissé lenyomkodjuk. Rásimítjuk az almás keve-réket, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss