Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés-almás morzsasüti

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 0,6 dkg sütőpor
  • 17,5 dkg vaj + a formához
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg alma
  • 1,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1/4 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tk instant kávépor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A tésztához összeforgatjuk az átszitált lisztet és porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport. Morzsásra dolgozzuk a megolvasztott vajjal.
  2. A töltelékhez az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és összeforgatjuk a megolvasztott vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a pudingport és a kávéport. A tojások sárgáját beledolgozzuk az almás masszába. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd ezt is töltelékhez forgatjuk.
  3. A tészta kétharmadát egy kivajazott piteformába morzsoljuk, kissé lenyomkodjuk. Rásimítjuk az almás keve-réket, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

13 MENNYEI DESSZERT, AMIT A KÁVÉ MÉG FINOMABBÁ TESZ >>> 

13 ISTENI MORZSASÜTI, AMIT NEM LEHET ELRONTANI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss