Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás kiflifelfújt

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kiflit felkarikázom, s leöntöm 6 dl frissen forralt tejjel.
Egyben szoktam forralni az összes tejet, s így a másik 6 dl tejből elkészítem a tasakon lévő leírás szerint a pudingot. Kicsit hígabb legyen, mint általában, ezért nem csak 5 dl tejjel készítem.

3 tojássárgáját elkeverek 5 dkg vajjal, 2 kanál cukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverem a leforrázott kiflihez. A tojásfehérjét felverem, ezt is nagy mozdulatokkal hozzákeverem a tojásos, kiflis masszához.

Egy kerek sütőtálba merem a massza felét. Rádarabolom a meghámozott alma felét s 1/1 arányban elkevert cukor/fahéj keverékével megszórom. Jöhet a 2. réteg kifli, tetejére alma s a fahéjas cukor.

Sütőben kb. 30 percig sütöm 180 fokon, a tetején a cukor kicsit barnára karamellizálódik. Kihűlés után a pudinggal, esetleg tejszínhabbal tálalható.

Megjegyzés

Ha a maradékot hűtőbe teszed, másnap, hidegen is nagyon finom! (Nálunk általában nem nagyon marad...:)) Az alma helyettesíthető más gyümölcsökkel, mazsolával is. - ttcstimi

Ezek is érdekelhetnek