Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almába töltött csirkemáj ropogós salátaágyon

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg csirkemáj
  • 10 dkg póréhagyma
  • vágott petrezselyem
  • szárított majoránna
  • 6 evőkanál olaj
  • 4 nagy alma
  • 1 fej saláta vagy salátamix
  • 8 mini paradicsom

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemájat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.

    Felforrósítunk 3 evőkanál olaj at, épp csak megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat, pár perc alatt összepirítjuk (túlsütni nem szabad, mert a máj megkeményedik). Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majorannával.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almát megmossuk, „kalapját” levágjuk, a magját és húsát kivájjuk úgy, hogy az almának csak vékony fala maradjon.
    Beletöltjük a májat, hőálló tálba állítjuk, és sütőben 10 percig sütjük.

    Közben a salátát megmossuk és összetépkedjük. A paradicsomokat négybe vágjuk. A salátával együtt tányérra tesszük. Meglocsoljuk a maradék olaj jal, megszórjuk borssal, és rátesszük a sült almás csirkemájat.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin