Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségleves gazdagon, csirkegombóccal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zsenge főzőtök (kisebb)
  • 3 ek vaj
  • 2-3 ek liszt
  • fűszer paprika (őrölt)
  • 1 l zöldségleves-alaplé
  • A gombóchoz:
  • 25 dkg csirkemell (darált)
  • 1 db tojásfehérje
  • 4-5 ek habtejszín (cukrozatlan)
  • bors
  • 5 dkg száraztészta
  • 1/2 db citrom

Elkészítés

    1. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A megmosott répát és tököt meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és néhány percig pirítjuk. Meghintjük liszttel, egy csipet paprikával, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és kis lángon főzzük, fedő alatt kb. 25 percig.
    2. A gombóchoz összedolgozzuk a darált húst a felvert tojásfehérjével, a tejszínnel, valamint egy kevés sóval és borssal. A húsmasszából nedves kézzel kb. diónyi gombócokat formázunk. Mindet a leveshez adjuk, és az egészet további 10 percig főzzük.
    3. Közben a tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. A leveshez adjuk, majd megsózzuk az egészet, és egy kevés frissen facsart citromlével ízesítjük.

    EGYSZERŰ ZÖLDSÉGLEVES HÁZI MÁJGALUSKÁVAL>>> 

    ZÖLDSÉGLEVES SAJTGOMBÓCCAL>>> 

    OLASZ ZÖLDSÉGLEVES MÁJGALUSKÁVAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin