Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Téli zöldségleves daragaluskával

1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg sárgarépa és fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg karalábé
  • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 4 dkg (liba) zsír vagy olaj
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 2 db (bio) tyúkhúsleves kocka
  • 1 L-es tojás
  • 6 dkg búzadara
  • őrölt feketebors
  • aprított petrezselyem (nálam fagyasztott)

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket és a hagymát aprítom, a fokhagymát összezúzom.

    Felhevített zsiradékban magas hőfokon néhány percig dinsztelem a zöldségeket a borsóval, a hagymával és a fokhagymával. Felengedem kb. 1,3 liter vízzel, beledobom a leveskockákat, borsozom. Amikor felforr - és ha szükséges - sózom (a bio leveskocka nem annyira sós, mint az egyéb).

    Lassan főzöm, közben a tojást kis tálban habosra verem villával, csipet sóval, borssal ízesítem, finoman belekeverem a búzadarát, 2-3 perc pihentetés után a levesbe megmelegített evőkanállal hosszúkás galuskákat szaggatok. Takarékon főzöm kb. 7-8 percig, miközben a galuskák kb. négyszeresükre nőnek. Petrezselyemmel meghintem, pár percig pihentetem, majd tálalom.

Megjegyzés

Egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető téli leves.

Kivételesen kimértem a daragaluska arányokat, kíváncsi voltam, mert csak ráérzéssel szoktam készíteni. A tojás 6 dkg volt, 6 dkg dara került bele (tehát ahány dkg-os a tojás, annyi dkg dara kell hozzá). Fontos, hogy jó habosra verjük fel a tojást, így biztos, hogy könnyű galuskát kapunk, nem kell bele szódabikarbóna sem.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Attila44
Fehérrépával egyszer főztem levest, akkor megfogadtam, hogy soha többé! Sokkal finomabbak a levesek, ha petrezselyemgyökeret használok a sárgarépa mellett. A fehérrépa nagyon édesít!

Hasonló Receptek

Magazin