Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos hajtovány

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • 0,5 dl olaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • A kenéshez:
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1/2 teáskanál só

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos, cukros tejben. A tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a sóval.

    A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tejes-élesztős keveréket, majd kanalazzuk rá a lisztet. Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!). Amikor a gép végzett a dagasztással, tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen kelesszük 1 órán át.

    Közben a töltelékhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót és az egész tojást, majd keverjük alaposan össze.

    Borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg a sajtos töltelékkel. Tekerjük fel, mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel trapéz alakúra.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymástól távolabb a felvágott tésztát, majd konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük még 20 percig. Sütés közben meg fog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság.

    Az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük 160 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.

    Langyosan kínáljuk, mert így a legfinomabb.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
Kedves Judit! Természetesen vajat is tehetsz a töltelékbe, sőt ízre biztosan még finomabb is lesz.
fkjudit666
Kedves Gizike! A töltelékhez margarin helyett lehet vajat használni? Szívesebben sütném azzal....Köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin