Paprikás csirke

default user icon
7 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csirke,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 5 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál édesnemes pirospaprika,
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés:

    1. A csirkét megmossuk, darabjaira vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

    2. Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a csirkedarabokat. Kevés vizet öntünk alá, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk.

    3. A főzés végén levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, és galuskával körítve kínáljuk.

    1 adag: 2271 kJ/541 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Láng Melinda 6 évvel ezelőtt
herb-el egyetértek, vétek vizet adni hozzá, elegendő annyi, amennyit enged a hús ;)
Juhasz Andrea 7 évvel ezelőtt
En a szokasos fuszereken kivul (so bors paprika) porkolt szaft izesito kockakat vagy tyukleves kockakat (2 dbot) szoktam adni es kevesebb vagy egyaltalan nem rakok sot bele. En is csak javasolni tudom a paradicsomot es a paprikat (piros es zold paprika) valamint ha nem banod a kicsit pikansabb izet akkor 1 db chilli paprikat is tehetsz bele. Amikor mar a csirke megfott akkor rakd bele a tejfolt vagy tejfol-tejszin kevereket es hagyd hogy rottyanjon egyet. Londonban a kulfoldi barataim egyik kedvence!
ürü Laci 10 évvel ezelőtt
szerintem nélkülözhetelen a paradicsom és a paprika.amit a végén lepaszirozunk(mivel nekünk csak az ize kell)Atejfölt pedig a legvégén rakjuk csak bele mert ha fözöd a tejfölt elveszti a lényegét-a lényege a finomitás. a tejfölt nem forraljuk
hárskúti gábor 11 évvel ezelőtt
Nem tudom ki ki mit mond erről, de bármilyen pörkölthöz és én ide sorolom a paprikás csirkét is, vétek vizet adni. A csirkepeprikás az egy híg bőlevű étel, míg a csirkepörkölt az a klasszikus sűrű szaftos valami. Legelőször sok hagyma és egy fél kiló zúza majd egy 15 perc múlva a mell kivételével az összes darabot a lábasba és nagy lángon egy kicsit megkapatni azaz pörkölni /három-öt perc/ majd csak utánna a fűszerek só bors paprika a mellek és fedő alatt a legkissebb lángon 45 perc vagy amíg a zúza puhe nem lesz. A mellel együtt én a tejfölt is beleteszem. Ettől lesz sűrű szaftos csirkepörkölt. És mondanom se kell hogy kizárólag nokedlivel!!! Természetesen ízlések és pofonok....
Farkas Andrea 11 évvel ezelőtt
A staubolás azért jobb, mert nem lesz csomós. Én étkezési keményítőt használok, ami még jobban szétoszlik. A tejföl pedig beleöntés előtt elkeverem egy kevés pörköltlével.
Klári 11 évvel ezelőtt
Én nem tudom.....de vagy tejföllel készítem vagy lecsóval (paradicsommal, paprikával..) Együtt nem tudom elképzelni.
Malvin 12 évvel ezelőtt
a

Hasonló Receptek

Magazin