Keress receptre vagy hozzávalóra

Mandulás halszelet tejszínes brokkolival

5/5

Hozzávalók

  • 60 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 db brokkoli
  • 1 csomag bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • halfűszerkeverék
  • citromlé
  • színes bors
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg mandulaforgács

Elkészítés

    1. A brokkolit rózsáira szedjük, majd enyhén sós vízben roppanósra főzzük. (Vigyázni kell, nehogy túlfőzzük, mert akkor szétesik.)
    2. Ezután leszűrjük, majd egy vastagon kivajazott sütőtálba (vagy tepsibe) tesszük.
    3. A tejszínbe belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint megsózzuk, majd óvatosan ráöntjük a brokkolira.
    4. A harcsafilét nagyobb darabokra szeleteljük, majd ízlés szerint megcsepegtetjük citromlével, majd megsózzuk, és megszórjuk meg a halfűszerkeverékkel.
    5. Ezután körbetekerjük a szeleteket a baconnal, majd egymás mellé tesszük a sütőtálban lévő brokkoli tetejére. Végül frissen őrölünk rá színes borsot.
    6. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 20 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és megszórjuk reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, visszatesszük tovább 10 percre a sütőbe és pirosra sütjük.
    7. Tálalás előtt a tányérra helyezzük a halszeletet, teszünk mellé a párolt brokkoliból, és meglocsoljuk a kissé besűrűsödött tejszínnel.

Megjegyzés

A brokkolit ízlés szerint karfiolra cserélhetjük, mert az is jól illik a halhoz.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin