Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög saláta II.

MME MME
5 4.2/5
15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 nagy paradicsom,
  • 1 kis kígyóuborka,
  • 1 kis hagyma,
  • 5 dkg kimagozott olajbogyó,
  • 8 szardella,
  • 12 dkg juhsajt (feta)
  • A mártáshoz:
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • só,
  • bors,
  • csipetnyi szárított majoránna

Elkészítés

Elkészítés: A héjatlanított paradicsomot négybe vágjuk, az uborkát felszeleteljük, a meghámozott hagymát karikára, a juhsajtot kockára vágjuk. Minden hozzávalót tálba teszünk, és két részre osztunk. A mártáshoz elkeverjük az olajat, a citromlét ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával. Ráöntjük a salátára, jól elvegyítjük, fél órára behűtjük, utána tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss