Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Máglyarakás lekvárral

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 db kifli
  • 2 dkg vaj
  • 10-12 db alma
  • 1 l tej
  • 10 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 17 evőkanál kristálycukor
  • sárgabaracklekvár
  • fahéj
  • citromlé
  • vanília aroma
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát megtisztítom, vékony cikkekre vágom, majd lábasba teszem, a vajat kicsi darabokra vágom és közé keverem, megöntözöm kevés citromlével, és félpuhára párolom. A tűzről levéve fahéjas porcukorral megszórom, hűlni hagyom.

    A tejet 2 csomag vaníliás cukorral és pár csepp vanília aromával felforralom, majd a karikára szelt kiflikre öntöm, óvatosan átforgatom, egy kicsit állni hagyom.

    A tojássárgáját 10 evőkanál kristálycukorral fehéredésig keverem, és a tejes kiflikre öntöm, óvatosan átkeverem, hogy mindenhol tojásos legyen. A tojásfehérjéhez 7 evőkanál kristálycukrot teszek, és kemény habbá felverem.

    A tepsit kivajazom, megszórom zsemlemorzsával, és a tojásos kifli egyik felét elterítem benne, majd ráteszem a fahéjas almát, azután a kifli másik adagját is. Ennek tetejére kerül a sárgabaracklekvár, de nem kell az egészet bekenni, csak kis halmokat kanalazunk rá.

    Előmelegített sütőben 180 fokon hagyományos sütési fokozaton kell sütni, kb. 20-25 percig, míg a teteje egy kicsit el nem kezd pirulni. Ekkor a tojáshabot ráhalmozzuk, majd addig sütjük tovább, amíg a hab aranybarnára nem színeződik.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin