Ízletes padlizsánkrém

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db padlizsán
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 6 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj (extra szűz, hidegen sajtolt)
  • 10 dkg margarin
  • tengeri só
  • korianderlevél
  • oregánó
  • bazsalikom
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A padlizsánokat megmosom, szárazra törlöm, majd félbe vágom. A sütőt 200°C-ra melegítem, majd a padlizsánokat a rácsra teszem, és kb. negyed óráig sütöm. Akkor jók, ha már kissé fonnyadtak.
    2. Az olívaolajat kissé felhevítem, majd megdinsztelem rajta a hagymát. Amikor üveges, hozzáadom a fokhagymát, majd pár perc múlva a gyömbért, s utána az összes fűszert. Kb. 15. percig főzöm lassú tűzön. Mielőtt kész, hozzáadom a margarint.
    3. Kiveszem a padlizsánokat a sütőből, kikaparom a belsejét, hozzáadom az előre elkészített hagymás alapot, majd összeturmixolom.
    4. Legalább egy napig pihentetem, pirítóssal tálalom (ha megmarad belőle, le lehet fagyasztani, vendégvárónak felengedve is tökéletes).
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin