Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsvéti tárkonyos bárányleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 50 dkg csontos bárányhús, bárányaprólék
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 szelet paprika
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • ecetes tárkonylevél
  • friss tárkony
  • 2-3 db krumpli
  • 1,5 dl rizs

Elkészítés

    Elkészítés: Hideg vízben feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr, a habját leszedjük. Ezt követően bezöldséglejük: belerakjuk a hosszában felvágott sárgarépát, petrezselymet, a darabolt hagymát, paprikát, paradicsomot, sózzuk, adunk hozzá frissen őrölt borsot. Kis lángon főzzük.

    Amikor a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a mosott rizst és a kockára vágott krumplit. Beleszórjuk az apróra vágott ecet es tárkonyleveleket.

    Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, visszatesszük a levesbe, lezárjuk a lángot. Elkészítjük a habarást: a tejföl t csomómentesre keverjük a tejszínnel, 1 evőkanál forró levest belekavarunk, és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe. (Korábban tettem bele lisztet, de a rizstől így elég sűrű lesz a leves.)

    Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá, illetve tejföl lel kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin