Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkával-tojással töltött karaj

Hozzávalók

  • 8 szelet (80 dkg) karaj
  • 12 db fürjtojás vagy S méretű tyúktojás
  • 2 db natúr ömlesztett sajt
  • 20 dkg prágai sonka
  • dijoni mustár
  • wasabi tormakrém
  • 1/2 fej zeller
  • vaj
  • olaj
  • bors
  • A díszítéshez:
  • 1 csokor hónapos retek
  • 1 db szárzeller
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, -borsozzuk, és kb. 10 percig pihentetjük. A fürjtojásokat zelleres-sós vízben keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd a megtisztítjuk.
    2. A karajszeletekből 4 db-t dijoni mustárral, 4 db-ot pedig a wasabi tormával elkevert ömlesztett sajttal megkenünk meg. Minden szelet karajra teszünk 1-1 db sonkát, és 1 db fürjtojást. Félbehajtjuk, hústűvel rögzítjük.
    3. Egy mélyebb serpenyőbe olajat öntünk, felhevítjük, majd a karajbatyuk oldalait pirosra sütjük, majd sütőpapírral és fedővel letakarjuk az edényt, és puhára pároljuk. Ha szükséges, közben vizet öntünk alá. 
    4. Amikor elkészült, tányérra szedve állni hagyjuk, majd a visszamaradó pecsenyelét kb. 1 ek vajjal besürítjük és átszűrjük.
    5. A húst ferdén felszeleteljük és tálaláskor megöntözzük a szósszal.
    6. Fürjtojással, retekkel, zeller és petrezselyemzölddel díszítjük.

    SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>>  

    RÁNTOTT, TÖLTÖTT, TEPSIS - LEGJOBB FOGÁSOK KARAJBÓL >>>  

Megjegyzés

A zöldszínű, csípős wasabi tormát, fehér-csipős tormával helyettesíthetjük, bár az íze más. A karajt az év bármely szakában elkészíthetjük. Fürjtojás piacon, szupermarketben kapható, nagyon egészséges.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin