Elkészítés: 1. A palacsintatészta hozzávalóihoz szándékosan nem írtam mennyiséget, úgy gondolom, palacsintatésztát minden szakács érzésre készít. Tehát a hozzávalókból elkészítjük a palacsintatésztát, és kisütjük a palacsintákat. Kb. 25-30 darab lesz ebből az adagból.
2. Töltsük meg őket a következőképp: kenjünk meg kevés olvasztott margarinnal a palacsinta alsó felét, szórjuk meg kristálycukorral, majd hajtsuk le a palacsinta felső részét. Ezután további 3 részre hajtsuk a palacsintát. Tornyozzuk őket egymásra, és mindegyiket locsoljuk meg a narancsszósszal, mely az alábbi módon készül:
3. Reszeljük le a narancs héját, tegyük félre. Pucoljuk meg a narancsot, vágjuk apró kockákra, és botmixerrel pépesítsük. Adjuk hozzá a tejszínt, a vanília-aromát, a konyakot, a narancshéjat és a porcukrot, és turmixoljuk tovább. Végül forraljuk fel, és pár percig főzzük. Ezzel locsoljunk meg minden palacsintát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre