Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia palacsintatorony konyakos narancsszósszal

5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 2 tojás
  • tej
  • szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
  • liszt
  • étolaj
  • cukor
  • A töltelékekhez:
  • olvasztott margarin
  • kristálycukor
  • A narancsszószhoz:
  • 1 egész narancs
  • 1 dl tejszín
  • 5 cl konyak
  • 3 evőkanál porcukor
  • vanília-aroma

Elkészítés

Elkészítés: 1. A palacsintatészta hozzávalóihoz szándékosan nem írtam mennyiséget, úgy gondolom, palacsintatésztát minden szakács érzésre készít. Tehát a hozzávalókból elkészítjük a palacsintatésztát, és kisütjük a palacsintákat. Kb. 25-30 darab lesz ebből az adagból.

2. Töltsük meg őket a következőképp: kenjünk meg kevés olvasztott margarinnal a palacsinta alsó felét, szórjuk meg kristálycukorral, majd hajtsuk le a palacsinta felső részét. Ezután további 3 részre hajtsuk a palacsintát. Tornyozzuk őket egymásra, és mindegyiket locsoljuk meg a narancsszósszal, mely az alábbi módon készül:

3. Reszeljük le a narancs héját, tegyük félre. Pucoljuk meg a narancsot, vágjuk apró kockákra, és botmixerrel pépesítsük. Adjuk hozzá a tejszínt, a vanília-aromát, a konyakot, a narancshéjat és a porcukrot, és turmixoljuk tovább. Végül forraljuk fel, és pár percig főzzük. Ezzel locsoljunk meg minden palacsintát.

Megjegyzés

Párizsban ettem ilyen töltelékkel palacsintát.
- Giuditta25

Ezek is érdekelhetnek