Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Foszlós kalács

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Foszlós kalács

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 859
  • Elküldve: 203

Hozzávalók:

  • 90 dkg (finom)liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tojás + még egy sárgája
  • még egy tojás a megkenéshez
  • 3 dl tej
  • 5-6 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • ízlés szerint mazsola

Elkészítés:


1. Keverd össze az élesztőt fél deci langyos tejjel, és öntsd bele a cukorral, sóval elkevert lisztbe. (Hagyd állni összekeverés nélkül 10 percet.)

2. Öntsd hozzá a maradék langyos tejben felolvasztott margarint, a tojást, meg a plusz sárgáját, a mazsolát.

3. Gyúrj jó nyúlós, de nem ragadós tésztát belőle. Vigyázz, hogy ne nyomkodd le a tésztát miközben gyúrod, inkább alulról emelgesd, próbáld elválasztani az edény falától. Ha nagyon ragadós, tehetsz hozzá pici lisztet, ha meg nem akar összeállni, langyos tejet.

4. Rakd letakarva langyos helyre 1 órára.

5. Ha szépen megkelt, válaszd 2 részre (két kalács lesz belőle), és az első darabot megint 3 részre. Nyújtsd ki mind a három darabot, fond össze, és csináld meg ugyanezt a másik felével is. Margarinnal kikent tepsibe rakd.

6. Megint hagyd kelni langyos helyen kb. 30 percet, kend meg egy elkevert tojással, majd rakd be a sütőbe, süsd aranybarnára 190 - 200 fokon.

Megjegyzés:

Akkor lesz finom, ha nagyon türelmesen várjuk a tésztát, hogy megkeljen, ha sietünk vele, könnyen lehet tömött, morzsálódó.

Nagymamám receptje, nagyon-nagyon finom magában vagy reggelire! :) Jó étvágyat!

A receptet Borcsa, a fotókat Trustablerolin és Rebecca11 küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 55 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 55. Haszusz
    2014. április 15. (kedd) 18:30
    roan00! Azért kell \"emelgetni\", mert így jut bele sok levegő, dagasztás végére a felszíne selymes hólyagocskákkal lesz tele. Ha valami ennyire sikerült recept ne vigyük el más irányba, a Te dolgod, ha más a gyakorlatod, nekünk többieknek ez így a tökéletes foszlós kalács. Bár lenne még sok tapasztalt nagymama aki megtanítja erre-arra a következő generációkat. Kellemes húsvétot mindenkinek!
Receptválogatás
Töltött csirke - egészben és részben
Az egyben sütött töltött csirke igazi hétvégi, családi étel, de töltött comb vagy mell készülhet szinte bármilyen alkalomra. Rengeteg módon variálhatjuk - és biztosan sikert arat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kossuth-kifli marcipánnal Kossuth-kifli marcipánnal
Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával
Olívakrém (tapenade) sült paprikával Olívakrém (tapenade) sült paprikával
Gombakrémes minitorták Gombakrémes minitorták
Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves
Somlói revolúció (országtorta 2014) Somlói revolúció (országtorta 2014)
Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém
Zöldséges-tejszínes csirkemell Zöldséges-tejszínes csirkemell
Zöldborsós brassói Zöldborsós brassói
Diétás rakott karfiol II. Diétás rakott karfiol II.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

Napi tipp
Az őszi időszak elengedhetetlen fogásai a melengető levesek. Ezek alapját szinte bármi képezheti, a lényeg, hogy kellően tartalmasak és melegek legyenek. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept