Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Foszlós kalács

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Foszlós kalács

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 875
  • Elküldve: 217

Hozzávalók:

  • 90 dkg (finom)liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tojás + még egy sárgája
  • még egy tojás a megkenéshez
  • 3 dl tej
  • 5-6 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • ízlés szerint mazsola

Elkészítés:


1. Keverd össze az élesztőt fél deci langyos tejjel, és öntsd bele a cukorral, sóval elkevert lisztbe. (Hagyd állni összekeverés nélkül 10 percet.)

2. Öntsd hozzá a maradék langyos tejben felolvasztott margarint, a tojást, meg a plusz sárgáját, a mazsolát.

3. Gyúrj jó nyúlós, de nem ragadós tésztát belőle. Vigyázz, hogy ne nyomkodd le a tésztát miközben gyúrod, inkább alulról emelgesd, próbáld elválasztani az edény falától. Ha nagyon ragadós, tehetsz hozzá pici lisztet, ha meg nem akar összeállni, langyos tejet.

4. Rakd letakarva langyos helyre 1 órára.

5. Ha szépen megkelt, válaszd 2 részre (két kalács lesz belőle), és az első darabot megint 3 részre. Nyújtsd ki mind a három darabot, fond össze, és csináld meg ugyanezt a másik felével is. Margarinnal kikent tepsibe rakd.

6. Megint hagyd kelni langyos helyen kb. 30 percet, kend meg egy elkevert tojással, majd rakd be a sütőbe, süsd aranybarnára 190 - 200 fokon.

Megjegyzés:

Akkor lesz finom, ha nagyon türelmesen várjuk a tésztát, hogy megkeljen, ha sietünk vele, könnyen lehet tömött, morzsálódó.

Nagymamám receptje, nagyon-nagyon finom magában vagy reggelire! :) Jó étvágyat!

A receptet Borcsa, a fotókat Trustablerolin és Rebecca11 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 56 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. november 15. (szombat) 23:46
    A legjobb kalács recept...kipróbáltam már nagyon sok félét, de eggyik sem lett ilyen finom.... köszönöm
Receptválogatás
Sült csirkecombok
A ropogósra sült csirkecombot szinte mindenki szereti, süthetjük vele együtt a köretet, de tölthetjük is kedvünkre.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Klasszikus hajtogatott töpörtyűs pogácsa Klasszikus hajtogatott töpörtyűs pogácsa
Pillekönnyű hólabda Pillekönnyű hólabda
Meggyes-vaníliakrémes kocka Meggyes-vaníliakrémes kocka
Túrós pite háziasan Túrós pite háziasan
Duci túrós kifli Duci túrós kifli
Medvehagymás-túrós rudak Medvehagymás-túrós rudak
Habkönnyű kakaós kifli Habkönnyű kakaós kifli
Vörösbársony muffin Vörösbársony muffin
Sajtos pincekifli Sajtos pincekifli
Húsvéti tárkonyos bárányleves Húsvéti tárkonyos bárányleves
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124247_szuperelelmiszer-zoldseg-110.jpg A legegészségesebb zöldségek

Szuper jelzővel olyan komplex összetevőket tartalmazó, egészségre gyakorolt hatásukat tekintve kiemelkedően hasznos zöldféléket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124259_olaj110.jpg Egészségünk őrzői: az olajok

Ha eddig azt hittük, csak a főzés során választhatunk jót és még jobbat az olajok széles választékából, van egy remek hírünk. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124263_vas110.jpg Vashiány: miért fontos a vas?

Ha gyakran érezzük magunkat gyengének, bőrünk fakó, és ráz a hideg, ne gondoljunk azonnal megfázásra vagy influenzára! Lehet,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124255_bor110.jpg Inni vagy nem inni?

A bor egészségjavító hatásáról már rengeteget hallottunk. Mostanra a szakértők a sör pozitív tulajdonságait is elismerik.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124257_fuszer110.jpg 4 színes fűszer az unalom ellen

Dobjuk fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124261_viz110.jpg Hogyan spóroljunk a vízszámlán

Sok módja van annak, hogy takarékoskodjunk a vízzel és ez által kevesebb legyen a vízszámlánk.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124193_ricottatorta-110.jpg Könnyű ricottatorta - liszt nélkül

Egy jó desszert sokféleképp lehet könnyed vagy igazán könnyű. Ha nem bonyolult a készítése, könnyű az állaga, mégis krémes,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept