Epres-túrós-vaníliás torta

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskóta alaphoz:
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 kis pohár joghurt
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 natúr kakaópor
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg túró (lehet krémtúró is, én simával csináltam)
  • 1 csomag főzős vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4-6 evőkanál cukor (én 5-öt raktam bele)
  • igény esetén vanília-aroma vagy vaníliarúd kikapart belseje
  • A tetejére:
  • eper (vagy más gyümölcs)
  • porcukor (ízlés szerint, a gyümölcs édesítésére)
  • tortazselatin

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához az összes hozzávalót beleöntjük egy tálba, majd jól összekeverjük. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük, végül előmelegített sütőben addig sütjük, míg intenzív, finom illatok nem ütik meg az orrunkat (tűpróbával biztosra mehetünk). Ne vegyük ki a formából, mindent ebbe fogunk majd belepakolni. ;)

    A túrókrémhez 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (kis tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a többi tejet felmelegítjük, majd hozzákeverjük a pudingos tejet is. 2-3 percig forraljuk). 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a villával kicsit szétnyomkodott túrót.
    Elkeverjük alaposan az egészet, majd robotgéppel összedolgozzuk. Kóstóljuk meg, hogy elég édes-e nekünk, ha nem, akkor tegyünk még bele cukrot, és keverjük még egy kicsit.

    Ne ijedjünk meg, ha a piskóta felszíne nem egyenletes, a krémet majd úgy kell kenni, hogy kiegyenlítődjön. A tortaformában megsütött piskótára rákenjük a túrókrémet, megszórjuk némi porcukorral, rátesszük a felvágott (felolvasztott, lecsepegtetett) epret, azt is leporcukrozzuk, majd ráöntünk egy csomagnyi megfőzött zselatint. (A zselatint felfőzhetjük az eper levével is, én sima vízzel készítettem.)

    Ha elkészült, 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy kicsit összeálljon a krém és a zselatin. :)

Megjegyzés

Egyik hétvégén szerettem volna valami finom túrós süteményt készíteni, aminek az alapja a kedvenc sütireceptem, a túrós része valami krémesebb finomság, a teteje pedig kedvenc gyümölcsöm, az eper lett. Mindenkinek nagyon ízlett, és gyorsan elfogyott. :)

A receptet és a fotót R.K.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Varga Debora 1 évvel ezelőtt
Tökéletes recept! csak ajánlani tudom :) Sajnos nem volt itthon elég túró, ezért fele annyi túróval készítettem el, de így is nagyon finom lett!
3 évvel ezelőtt
Most nézem, hogy a piskótánál nincs odaírva a kakaópor mértéke, tehát 1 evőkanál natúr kakaópor.

Hasonló Receptek

Magazin