Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Epres-túrós-vaníliás torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Epres-túrós-vaníliás torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 44
  • Elküldve: 29

Hozzávalók:

  • A piskóta alaphoz:
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 kis pohár joghurt
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 natúr kakaópor
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg túró (lehet krémtúró is, én simával csináltam)
  • 1 csomag főzős vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4-6 evőkanál cukor (én 5-öt raktam bele)
  • igény esetén vanília-aroma vagy vaníliarúd kikapart belseje
  • A tetejére:
  • eper (vagy más gyümölcs)
  • porcukor (ízlés szerint, a gyümölcs édesítésére)
  • tortazselatin

Elkészítés:

A piskótához az összes hozzávalót beleöntjük egy tálba, majd jól összekeverjük. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük, végül előmelegített sütőben addig sütjük, míg intenzív, finom illatok nem ütik meg az orrunkat (tűpróbával biztosra mehetünk). Ne vegyük ki a formából, mindent ebbe fogunk majd belepakolni. ;)

A túrókrémhez 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (kis tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a többi tejet felmelegítjük, majd hozzákeverjük a pudingos tejet is. 2-3 percig forraljuk). 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a villával kicsit szétnyomkodott túrót.
Elkeverjük alaposan az egészet, majd robotgéppel összedolgozzuk. Kóstóljuk meg, hogy elég édes-e nekünk, ha nem, akkor tegyünk még bele cukrot, és keverjük még egy kicsit.

Ne ijedjünk meg, ha a piskóta felszíne nem egyenletes, a krémet majd úgy kell kenni, hogy kiegyenlítődjön. A tortaformában megsütött piskótára rákenjük a túrókrémet, megszórjuk némi porcukorral, rátesszük a felvágott (felolvasztott, lecsepegtetett) epret, azt is leporcukrozzuk, majd ráöntünk egy csomagnyi megfőzött zselatint. (A zselatint felfőzhetjük az eper levével is, én sima vízzel készítettem.)

Ha elkészült, 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy kicsit összeálljon a krém és a zselatin. :)

Megjegyzés:

Egyik hétvégén szerettem volna valami finom túrós süteményt készíteni, aminek az alapja a kedvenc sütireceptem, a túrós része valami krémesebb finomság, a teteje pedig kedvenc gyümölcsöm, az eper lett. Mindenkinek nagyon ízlett, és gyorsan elfogyott. :)

A receptet és a fotót R.K.Rozi küldte. Köszönjük!



rkrozi receptjeiből:
Epres-túrós-vaníliás torta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. február 17. (vasárnap) 18:55
    Most nézem, hogy a piskótánál nincs odaírva a kakaópor mértéke, tehát 1 evőkanál natúr kakaópor.
Receptválogatás
Brownie, a csokicsoda
A legenda szerint a brownie úgy született, hogy a szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába. Nagyon egyszerű, nagyon finom és megunhatatlan desszert!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Citromos párna Citromos párna
Mogyorós-banános zabkeksz Mogyorós-banános zabkeksz
Banános-kakaós zabkeksz Banános-kakaós zabkeksz
Marhavadas spagettivel Marhavadas spagettivel
Mogyorós kelbimbósaláta gránátalmával Mogyorós kelbimbósaláta gránátalmával
Kókuszos sütőtökkrémleves Kókuszos sütőtökkrémleves
Fánk a sütőből Fánk a sütőből
Pizza-variációk Pizza-variációk
Joghurtos-hagymás csirkecomb Joghurtos-hagymás csirkecomb
Baconben sült sertésszűz (gluténmentes) Baconben sült sertésszűz (gluténmentes)
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123779_kekszes-desszert-110.jpg Kekszes desszertek

A kekszes sütemények esetében hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez az alapanyag csak a kókuszgolyóhoz és a hasonló…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123788_horoszkop-110.jpg Gasztrohoroszkóp minden jegynek

Mit szeret a Kos, mit ehet és ihat a Nyilas, hogyan főz a Rák? A csillagjegyek a konyhában is meghatározzák, milyenek vagyunk...

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123755_irdalt-hasselback-110.jpg Hasselback, egy izgalmas sült krumpli

A burgonya alapvető élelmiszernek számít világszerte, el sem tudnánk képzelni nélküle a mindennapjainkat. Legyen ebéd, vacsora,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123768_almas-pite-110.jpg Kedvenc ételeink kis csavarral

Azt sem tudom, hol kezdjem, hol vegyem fel a fonalat, mert annyi minden történt a konyhában az elmúlt héten. Készültek klasszikus…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123801_fanny-cimlap-110.jpg Megjelent a legújabb Fanny!

Megjelent a Fanny legújabb száma jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal. Belelapozunk - és megosztjuk egy citromos sajttorta…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123763_marciusi-110.jpg Márciusi gasztroprogramok

A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/109000/109924_menu-110.jpg Heti menüajánló

Nani, a Pasik a konyhában blogunk szerzője hétről hétre összeállít egy praktikus kis menüsort, hogy ötleteket adjon a heti…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept