Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Epres-túrós-vaníliás torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Epres-túrós-vaníliás torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 44
  • Elküldve: 29

Hozzávalók:

  • A piskóta alaphoz:
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 kis pohár joghurt
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 natúr kakaópor
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg túró (lehet krémtúró is, én simával csináltam)
  • 1 csomag főzős vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4-6 evőkanál cukor (én 5-öt raktam bele)
  • igény esetén vanília-aroma vagy vaníliarúd kikapart belseje
  • A tetejére:
  • eper (vagy más gyümölcs)
  • por cukor (ízlés szerint, a gyümölcs édesítésére)
  • tortazselatin

Elkészítés:

A piskótához az összes hozzávalót beleöntjük egy tálba, majd jól összekeverjük. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük, végül előmelegített sütőben addig sütjük, míg intenzív, finom illatok nem ütik meg az orrunkat (tűpróbával biztosra mehetünk). Ne vegyük ki a formából, mindent ebbe fogunk majd belepakolni. ;)

A túrókrémhez 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (kis tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a többi tejet felmelegítjük, majd hozzákeverjük a pudingos tejet is. 2-3 percig forraljuk). 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a villával kicsit szétnyomkodott túrót.
Elkeverjük alaposan az egészet, majd robotgéppel összedolgozzuk. Kóstóljuk meg, hogy elég édes-e nekünk, ha nem, akkor tegyünk még bele cukrot, és keverjük még egy kicsit.

Ne ijedjünk meg, ha a piskóta felszíne nem egyenletes, a krémet majd úgy kell kenni, hogy kiegyenlítődjön. A tortaformában megsütött piskótára rákenjük a túrókrémet, megszórjuk némi porcukorral, rátesszük a felvágott (felolvasztott, lecsepegtetett) epret, azt is leporcukrozzuk, majd ráöntünk egy csomagnyi megfőzött zselatint. (A zselatint felfőzhetjük az eper levével is, én sima vízzel készítettem.)

Ha elkészült, 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy kicsit összeálljon a krém és a zselatin. :)

Megjegyzés:

Egyik hétvégén szerettem volna valami finom túrós süteményt készíteni, aminek az alapja a kedvenc sütireceptem, a túrós része valami krémesebb finomság, a teteje pedig kedvenc gyümölcsöm, az eper lett. Mindenkinek nagyon ízlett, és gyorsan elfogyott. :)

A receptet és a fotót R.K.Rozi küldte. Köszönjük!

rkrozi receptjeiből:
Epres-túrós-vaníliás torta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. február 17. (vasárnap) 18:55
    Most nézem, hogy a piskótánál nincs odaírva a kakaópor mértéke, tehát 1 evőkanál natúr kakaópor.
Receptválogatás
Sárgabarack-mánia
Az egyik legfűszeresebb, legaromásabb gyümölcsünk. Önmagában, süteményben is mennyei, és persze a nagy klasszikus a belőle készült lekvár. Leves, főétel, desszert és természetesen lekvár: receptek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka
Vargánya-fasírt Vargánya-fasírt
Tökfőzelék rántás nélkül Tökfőzelék rántás nélkül
Szalonnás-tejfölös tócsni Szalonnás-tejfölös tócsni
Avokádós margarita krémparfé Avokádós margarita krémparfé
Kínai ananászos sertéskaraj Kínai ananászos sertéskaraj
Morzsás torta erdei gyümölcsökkel Morzsás torta erdei gyümölcsökkel
Nyári bazsalikomos csirkeragu Nyári bazsalikomos csirkeragu
Medvehagymás kukoricatócsni Medvehagymás kukoricatócsni
Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél) Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél)
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122449_auguztusi-110.jpg Augusztusi gasztroprogramok

Augusztusban egyértelműen a boré és a Balatoné a főszerep. A sokféle boros és balatoni fesztivál mellett azért megtaláljuk még az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122454_sziciliai-110.jpg Az izgalmas szicíliai konyha

A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

Napi tipp
A zöldbab kis odafigyeléssel könnyen megpucolható, gyorsan megfő és nagyon finom fogások készíthetők belőle. Ehetjük levesként, főzeléknek, saláta formájában vagy épp pörköltösen elkészítve. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept