Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Epres-túrós-vaníliás torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Epres-túrós-vaníliás torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 44
  • Elküldve: 29

Hozzávalók:

  • A piskóta alaphoz:
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 kis pohár joghurt
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 natúr kakaópor
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg túró (lehet krémtúró is, én simával csináltam)
  • 1 csomag főzős vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4-6 evőkanál cukor (én 5-öt raktam bele)
  • igény esetén vanília-aroma vagy vaníliarúd kikapart belseje
  • A tetejére:
  • eper (vagy más gyümölcs)
  • por cukor (ízlés szerint, a gyümölcs édesítésére)
  • tortazselatin

Elkészítés:

A piskótához az összes hozzávalót beleöntjük egy tálba, majd jól összekeverjük. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük, végül előmelegített sütőben addig sütjük, míg intenzív, finom illatok nem ütik meg az orrunkat (tűpróbával biztosra mehetünk). Ne vegyük ki a formából, mindent ebbe fogunk majd belepakolni. ;)

A túrókrémhez 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (kis tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a többi tejet felmelegítjük, majd hozzákeverjük a pudingos tejet is. 2-3 percig forraljuk). 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a villával kicsit szétnyomkodott túrót.
Elkeverjük alaposan az egészet, majd robotgéppel összedolgozzuk. Kóstóljuk meg, hogy elég édes-e nekünk, ha nem, akkor tegyünk még bele cukrot, és keverjük még egy kicsit.

Ne ijedjünk meg, ha a piskóta felszíne nem egyenletes, a krémet majd úgy kell kenni, hogy kiegyenlítődjön. A tortaformában megsütött piskótára rákenjük a túrókrémet, megszórjuk némi porcukorral, rátesszük a felvágott (felolvasztott, lecsepegtetett) epret, azt is leporcukrozzuk, majd ráöntünk egy csomagnyi megfőzött zselatint. (A zselatint felfőzhetjük az eper levével is, én sima vízzel készítettem.)

Ha elkészült, 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy kicsit összeálljon a krém és a zselatin. :)

Megjegyzés:

Egyik hétvégén szerettem volna valami finom túrós süteményt készíteni, aminek az alapja a kedvenc sütireceptem, a túrós része valami krémesebb finomság, a teteje pedig kedvenc gyümölcsöm, az eper lett. Mindenkinek nagyon ízlett, és gyorsan elfogyott. :)

A receptet és a fotót R.K.Rozi küldte. Köszönjük!

rkrozi receptjeiből:
Epres-túrós-vaníliás torta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. február 17. (vasárnap) 18:55
    Most nézem, hogy a piskótánál nincs odaírva a kakaópor mértéke, tehát 1 evőkanál natúr kakaópor.
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Aszús-szőlős sajttorta pohárban Aszús-szőlős sajttorta pohárban
Diópuding padlizsánvajjal Diópuding padlizsánvajjal
Marcipános-ricottás pite Marcipános-ricottás pite
Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény
Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal
Diós fetagolyók Diós fetagolyók
Fasírt fokhagymásan Fasírt fokhagymásan
Marcipános-szilvás pite Marcipános-szilvás pite
Szilvás-diós muffin Szilvás-diós muffin
Mézes-banános csirkemell Mézes-banános csirkemell
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122636_tortilla-110.jpg Tortilla, a praktikus

A különféle lapos kenyerek igazi megmentők lehetnek dolgos napokon. Jól elvannak a fagyasztóban, és bármikor percek alatt kiadós…

Napi tipp
A polenta vagy más néven kukoricadara, puliszka sokféle módon felhasználható. Nagyon jó levesbetétnek, köretek alapjául is kitűnő, sőt különféle desszerteket is készíthetünk belőle. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept