Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elronthatatlan olaszos tésztaétel - így készítsd lépésről lépésre!

default user icon
MME
Gyorsan szeretnél kiadós ebédet vagy vacsorát varázsolni a családnak? A legjobb választás ilyenkor egy finom tésztaétel. Mutatunk egy pikáns olaszos változatot sonkával, tejszínnel és olajbogyóval.

Hozzávalók (4 személyre):

400 g spagetti tészta
150 g vöröshagyma
100 g fekete olívabogyó
100 g camembert sajt
50 g sonka
100 ml tejszín
100 ml tej
őrölt fehér bors
1-1 evőkanál vaj és olaj
1 evőkanál petrezselyemzöld

Készüljünk elő!

A spagettit főzzük meg sós vízben, csepegtessük meg olajjal, és tartsuk melegen. Az apróra vágott hagymát forró olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a kockára vágott sonkát is, és süssük további 10 percig.

Készítsünk mártást!

Adjuk a keverékhez a tejszínt és a te­jet, ízesítsük frissen őrölt fehér bor­s­sal. A sajtot vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mártáshoz. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk fel egy kis tejjel!

Bolondítsuk meg!

Adjuk a mártáshoz a felkarikázott olajbogyót és a finomra szelt pet­re­zse­lyemzöldet. A spagetti tetején hagyjuk elolvadni az 1 evőkanál­nyi vajat, majd öntsük rá az olívabogyós mártást. Forraljuk össze a fogást!

És fél óra alatt el is készült a finom, olaszos fogásunk:

Ezek is érdekelhetnek