Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dupla kávés süticsoda

MME MME
5/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók (körülbelül 20 darabhoz):
  • A keksztésztához:
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 50 g cukor
  • 2 tasak vanillincukor
  • 2 teáskanál instant kávépor
  • 50 g búzaliszt
  • 20 g étkezési keményítő
  • A töltelékhez:
  • 100 g fehér csokoládé
  • 30 g kókuszzsír
  • 2-3 teáskanál cseresznyepálinka
  • instant kávépor a megszóráshoz
  • Elkészítési idő: 50 perc + hűtési idő

Elkészítés

A tésztához a tojást és a tojássárgáját robotgéppel legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra, apránként 1 perc alatt adjuk hozzá a cukrot, a vanillincukrot és az instant kávéport, még 2 percig keverjük tovább. A lisztet és a sütőport szitáljuk a tojáskrémre, forgassuk bele a legalacsonyabb fokozaton rövid idő alatt.

A tésztát töltsük nagy nyílású habzsákba, egymástól elegendő távolságra nyomjunk negyven egyforma méretű halmot a sütőpapírral bélelt sütőlapokra, szitáljunk apró lyukú szűrővel kávéport a tetejükre.

Előmelegített sütőben 180°C -on sütőlaponként süssük körülbelül 12 percig.

A kekszeket húzzuk a sütőpapírral együtt sütőrácsra, hagyjuk hűlni.

A töltelékhez a csokoládét törjük darabokra, a kókuszzsírral és a cseresznyepálinkával edényben, vízfürdőben lassú tűzön keverés közben olvasszuk fel (ne legyen túl forró, hogy ki ne fusson!), hagyjuk hűlni.

A csokoládémasszát a robotgép keverőjével keverjük simára, két-két kekszet ragasszunk össze a csokoládékrémmel.

Megjegyzés

A pálinkát ki lehet hagyni a receptből. Habzsák helyett vízbe mártott teáskanállal is formázhatunk halmokat a sütőlapokra.

Recept és fotó: Csábító sütemnyek című könyv (Dr. Oetker) - MME

Ezek is érdekelhetnek