Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-borsós tészta

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztát feltesszük sós vízben főni. A vízbe szoktam kb. 2 evőkanál olajat is tenni, hogy a tészta ne ragadjon össze.

2. Közben meghámozzuk a zöldségeket, és ízlés szerint feldaraboljuk őket (én karikákra vágtam a cukkinit és a hagymát is).

3. Ha a tészta készen van, leszűrjük, félretesszük.

4. 5 evőkanál olajon megpároljuk a zöldségeket (mindhárom zöldséget egyszerre tesszük az edénybe), és kb. 10 perc múlva (addig folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen) sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kínai fűszerkeverékkel. Vizet öntünk a zöldségekre, és fedő alatt fél órát főni hagyjuk.

5. Mikor már puhára főtt a borsó is, levesszük a fedőt, és addig főzzük tovább, amíg kevés lé nem marad alatta. Ezután 2 dl vízzel összekeverünk 1 púpos evőkanál étkezési keményítőt, melyet az ételhez öntünk.

6. Ha a keményítő kellőképp besűrűsítette a ragut, a megfőzött tésztával összekeverjük, és már fogyaszthatjuk is.

Megjegyzés

Természetesen más zöldségekkel is elkészíthetjük, és szórhatunk reszelt sajtot is a tetejére, ez esetben viszont én nem fűszerezném kínai fűszerekkel, hanem mondjuk oregánóval, majorannával.
- smurfy

Ezek is érdekelhetnek