Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-bodzás süti fehércsokis krémmel

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 22,5 dkg vaj
  • 22,5 dkg porcukor
  • 4 db tojás (M-es)
  • 22,5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 1 db citrom héja
  • 4 ek bodzaszörp
  • A bodzás-citromos sziruphoz:
  • 1,5 dl bodzaszörp
  • 0,5 dl citromlé
  • 10 dkg cukor
  • A fehér csokis krémhez:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 db tojásfehérje (16 dkg)
  • 32 dkg porcukor
  • 32 dkg vaj (szobahőmérsékletű )

Elkészítés

  1. A vajat robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és folytatjuk a habosítást.
  2. Egy külön tálba kimérjük a lisztet, a sütőport, a sót és belereszeljük a citromhéjat, amiből egy pár csipettel a díszítéshez félreteszünk. A habverőt lassabb fokozatra állítjuk és felváltva adagoljuk a cukros vajhoz  a lisztkeveréket és a tojásokat. A végén hozzáadjuk a bodzaszörpöt is, majd a tészát egy magasabb falú, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses funkción, 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. A sziruphoz a hozzávalókat egy kis lábasban összemelegítjük, addig, amíg a cukor teljesen felolvad, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Fehércsokoládés vajkrémhez felolvasztjuk a csokoládét. A cukrot a tojásfehérjével vízgőz fölé helyezzük, és addig kevergetjük, míg fel nem oldódik a cukor. Ez körülbelül 10 perc. A keveréknek 72 fokosnak kell lennie, mielőtt eltávolítjuk a gőzről - használjunk maghőmérőt.
  5. Keverőtálba öntjük és magas fokozaton körülbelül 10 percig verjük, míg stabil, fényes habot nem kapunk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a puha vajat és az olvasztott fehércsokoládét.
  6. A sütemény széleit levágjuk, és jól meglocsoljuk a sziruppal, majd rákenjük - rákócoljuk - a fehércsokoládés vajkrémet. A citromot nagyon vékony karikákra vágjuk, majd elnegyedeljük, és a sütemény tetejére helyezzük, majd a maradék reszelt citromhéjjal megszórjuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss