Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A narancssárga gyökérzöldség általában levesben landol, pedig aligha van még egy ilyen sokoldalú konyhai alapanyagunk. Tudtad, hogy a zöldje is felhasználható?
Olasz konyha? Pizza, pasta, pesto. Ezekkel a fogásokkal korántsem kapunk teljes képet az itáliai konyháról, de kiindulási alapnak azért nem rossz. A felsorolás utolsó elemét vettük ma célba, és 10 különböző zöld pestót gyűjtöttünk be.
Nem mindenki születik fekete öves szakácsmesternek, így igenis van létjogosultságuk a különböző üveges tésztaszószoknak, melyek segítségével pillanatok alatt készíthető ehető étel, ami nem műanyagból van kizárólag, mint mondjuk egy instant leves. Bolognai és milánói, talán ez a kettő a legelterjedtebb változat az ilyen típusú szószok közül, és mivel a csapat egy része hadilábon áll a gombával, pillanatok alatt a nyertes kategória is megvolt. Ami további szintekre osztható aszerint, hogy van-e magában a szószban darált hús vagy saját magunknak kell róla gondoskodnunk.
Egy jól kitalált szósz, tulajdonképpen három az egyben: mártogatós, tésztaszósz és mártás is lehet. Most 5 ilyen receptet mutatunk nektek, és mivel mind pofonegyszerű akár az ünnepi vendégsereget is megkínálhatod valamelyikkel!